Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2010 18:09 - Системи за залози
Автор: zalozi Категория: Спорт   
Прочетен: 4335 Коментари: 0 Гласове:
0



Системите за залози със съкратено записване са направени за удобство на залагащите, но в самата си същност те са просто прави колонки. За да бъде по-добре разбрано това, ето един пример: ако искаме да заложим 3 срещи на система 2 от 3, пускаме просто един фиш, в който указваме, че искаме да играем точно тази система.

Ако не искаме да използваме система за залози ще трябва да пуснем 3 фиша, като в единия комбинираме 1-а и 2-а среща, във втория 1-а и 3-а, а в третия 2-а и 3-а среща.

Бонусът на това да не ни мързи и да си попълваме правите колонки идва в това, че при системите за съкратено записване сме длъжни да играем с едни и същи залози на всяка колонка. Нещо, което никой не може да ни задължи да направим при играта с прави колонки.

От друга страна има системи за съкратено записване с повече от 500 колонки, пускането на които поотделно би било доста скучно и трудоемко преживяване.

Системи с пълно комбиниране

Това са най-използваните системи за спортни залози за съкратено записване. Това е така, поради тяхната лесна разбираемост. Това всъщност е изписването на всички възможни комбинации на дадени прогнози. Например система 4 от 6, комбинира шестте прогнози по четворки в общо 15 колонки.

Системите с пълно комбиниране, колкотото са широко използвани, толкова са и непечеливши. Повечето системи дават много по-малка печалба, отколкото простата игра на сингъли със същите прогнози.

Има лесен начин за изчисление на броя колонки в дадена система. Той е чрез простата формула, която гласи, че броят на колконките е равен на резултата от умножението на прогресивно увеличаващите се брой числа спрямо прогнозите в колонка делящо резултата от умножението на същия брой регресивно намаляващи се числа спрямо общия брой футболни прогнози.

Така с тази формула можете да сметнете колко ще броят на колонките във всяка една система с пълно комбиниране.

Системи с непълно комбиниране

Системите за непълно комбиниране се различават от тези за пълно комбиниране по едно нещо. От тях са извадени колонки. Тоест, ако при пълното комбиниране 3 от 5 значи 10 колонки, то в непълното системата може да предлага и само 4 колонки. Също така са възможни и 6, и 8 и т.н.

При ваденето на колонки се появява факта, че при определен брой познати спортни прогнози можете да получите, както един брой колонки, така и съвсем друг. Именно тази нестабилност на непълните системи ги прави неособено популярни сред залагащите.

Нещо, което е доста неправилно, тъй като те са малко по-печеливши от пълните системи в дългосрочен план. Най-лесно това се проверява като се започне период на залагане, да речем един месец и двата типа системи се играят с едни и същи футболни прогнози.

Непълните системи са също така по-подходящи за игра с по-големи коефициенти, тъй като по-малкия брой колонки, означава и по-голям залог, което дава по-голяма възвращаемост. Точно обратното е при ниските коефициенти.

Прогресивни системи

Прогресивните системи са системи за съкратено записване, които включват в себе си няколко на брой пълни системи. Например една прогресивна система за 5 прогнози, може да включва в себе си 5 сингъла, 10 двойни, 10 тройни, 5 четворни и една права колонка – общо 31 колонки.

Като цяло повечето прогресивни системи са печеливши системи, но всичко си зависи от коефициентите, с които са използвани, както и стилът на игра.

Патент

При патент се комбинират три прогнози, като системата включва 7 колонки. В тази система се включват три сингъла, три двойни и една права колонка с всичките три прогнози.

Трикси

Трикси комбинира три прогнози, като включва четири колонки. При Трикси използвате три двойни и една права колонка.

Янки

При тази прогресивна система се комбинират четири футболни прогнози в 11 колонки. Янки включва шест двойни, 4 тройни и една права колонка с всичките четири прогнози.

Щастливата 15-ца

При тази прогресивна система се комбинират четири прогнози в 15 колонки. Щастливата 15-ца включва четири сингъла, шест двойни, 4 тройни и една права колонка с всичките четири прогнози.

Канадски залог

При тази прогресивна система се комбинират пет прогнози в 26 колонки. Канадският залог включва десет двойни, десет тройни, пет четворни и една права колонка с всичките пет футболни прогнози.

Щастливата 31-ца

Тази система е много подобна на канадския залог. Разликата е, че са добавени и пет сингъла за петте прогнози. Така системата комбинира пет прогнози в 31 колонки. Тя включва 5 сингъла, десет двойни, десет тройни, пет четворни и една права колонка с всичките пет прогнози.

Хайнц

Една от вече наистина големите прогресивни системи за съкратено записване. Тя комбинира 6 прогнози в общо 57 колонки. Системата включва 15 двойни, 20 тройни, 15 четворни, 6 петорни и една права колонка с 6 прогнози.

Супер Хайнц

Супер Хайнц е прогресивна система за залози, която комбинира 7 прогнози в 120 колонки. Системата включва 21 двойни, 35 тройни и четворни колонки, както и 21 петорни и 7 шесторни колонки. За финал имаме и една права колонка с всичките 7 прогнози.



Тагове:   системи,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zalozi
Категория: Спорт
Прочетен: 381147
Постинги: 484
Коментари: 28
Гласове: 23
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031